AHM & LUND
190201 ahm og lund_3745.jpg

Ballerina

PRIMA BALLERINA

190201 ahm og lund_3745.jpg

Prima Ballerina er et skoskab til entréen, som tilbyder elegant og praktisk opbevaring af sko. Prima Ballerina er en del af møbelserien Ballerina – en serie på tre møbler, der er et bud på kvalitetsmøbler til hverdagen. Møblerne blev udstillet som en del af Danish Design Makers i 2018 i Stockholm og i Beijing, Kina.

Konstruktionen er skåret ind til benet. En fusion imellem en ballerinas yndefulde lethed og en solid og stabil konstruktion. Et bevidst materialevalg samt teknisk udforskning af samlinger, har ført til balance mellem det irrationelle og det rationelle. Æstetiske detaljer, som funktionelt ikke er nødvendige, men måske er lige netop de detaljer, som vi elsker, eller som nogle måske elsker at hade.

190201 ahm og lund_3747.jpg

Lågerne er beklædt med Rattan, som giver en pirrenede og flimrende effekt.


Projektet er udført i europæisk ask, som efterfølgende er bejdset og behandlet med linolie. Valget af netop denne træsort rodfæstes i, at dets lange fibre giver veddet en sejhed og styrke, som tillader at der arbejdes med minimalkonstruktioner. Veddet har interessante og flammende åretegninger, hvilket står frem og skaber et organisk liv i den matsorte indfarvning.

190201_AHM_LUND_0106.jpg
kronprinsen.jpg

HKH Kronprins Frederik med Prima Ballerina under Beijing Design Week 2018, hvor møblet var udstillet som en del af Danish Design Makers

Prima Ballerina var projektet hvor Ahm&Lund samarbejdet for alvor startede. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Foto: Jeppe sørensen & Kristine Funch